GAZ je vodeći proizvođač komercijalnih vozila u Rusiji. Proizvodi laka i srednja komercijalna vozila za mala i srednja preduzeća, razne industrije, komunalna preduzeća, poljoprivredna preduzeća, medicinske i školske institucije u Rusiji i inostranstvu. Glavni modeli su: GAZelle NEXT, GAZon NEKST, GAZelle BUSINESS, Sobol BUSINESS, Sadko. GAZ proizvodi preko 5000 tipova komponentnih proizvoda. Kompanija ima sopstveni inženjerski centar i više od 20 visokotehnoloških industrija. U procesu sklapanja vozila GAZ uključena su 583 industrijskih robota, nivo automatizacije u ključnim oblastima je 85%. Pored GAZ opreme, kompanija proizvodi automobile za Volksvagen i Daimler. Kompanija se nalazi u Nižnjem Novgorodu.

GAZ u Beogradu izlaže perspektivni model kombi GAZelle NEXT i nekoliko modela specijalne opreme namenjene za balkansko tržište.

GAZelle Next Dropside Truck

Novi kombi Gazelle NEXT, sa motorom koji zadovoljava zahteve evropskog ekološkog standarda Euro-6, po prvi put je predstavljen na Balkanu. Kombi ima dizel motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za 10%, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vuče i dinamičkih karakteristika.

Kompaktan dizel motor kapaciteta 2,0 litara sa turbopunjačem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva zadovoljava najstrožijee zahteve za pogonske agregate u komercijalnim vozilama. Maksimalna snaga motora – 136 KS, maksimalni obrtni moment od 340 Nm se postiže na najzahtevnijem opsegu od 1600-2250 obrtaja u minuti. Novi šestostepeni menjač ima mogućnost prenosa obrtnog momenta do 450 Nm i obezbeđuje visok resurs, preciznost promene stepena prenosa i niski nivo buke i vibracija.

Prostrana kabina Gazelle NEXT opremljena je vozačevim sedištem s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i lumbalnom delom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabl, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija omogućavaju vozaču da se oseća udobno tokom dugih vožnji.

GAZelle Next Refrigerator

Kiper Gazelle NEXT je urađen na šasiji sa dugim međuosovinskim razmakom sa duplom kabinom. Takvi kiperi su idealni za transport i mehanizovani istovar raznih poljoprivrednih i malih građevinskih materijala (pesak, šljunak, itd.). Zbog svoje male veličine, velike manevarske sposobnosti i niske potrošnje goriva, takav kiper je efikasno sredstvo za komunalna i građevinska preduzeća.. Veliki električni retrovizori sa funkcijom odmrzavanja, povećani ugao gledanja i minimizirane „mrtve zone“ povećavaju sigurnost i poboljšavaju ergonomiju automobila.

Terensko vozilo GAZelle BUSINESS 4X4 predstavljeno je u konfiguraciji sa dvostrukom kabinom. Ovo je terenac sa povremenim pogonom na sva četiri točka, opremljen jednostavnim i pouzdanim sistemom uključivanja prednjeg pogona. Visoki klirens, prebacivanje u nižu brzinu i velika kretanja vešanja osiguravaju dobre vozne performanse po bespuću, a kratko međuosovinsko rastojanje, zajedno s velikim uglom zaokreta, osiguravaju odličnu upravljivost u skučenim urbanim i vangradskim uslovima.

Zvanični distributer komercijalnih vozila GAZ-a u Srbiji je Interauto Čačak, sa četiri velika dilerska centra na Balkanu. Kompanija takođe uvozi i prodaje putnička i komercijalna vozila i građevinsku opremu.