Na ovogodišnjem DDOR Eco BG Car Show posetioci će po prvi put zvanično imati priliku da se bliže upoznaju sa novom, trećom generacijom Isuzu D-Max pikapa, koja nosi oznaku N60. Model koji je debitovao krajem 2020. godine, zbog dobro poznatih okolnosti u vezi s pandemijom, nažalost, tek će ove godine imati svoj sajamski debi u Srbiji, dok je u septembru 2021. godine domaćem tržištu prikazan na specijalnoj manifestaciji ISUZU Open Days u Centru NAVAK.

Nova, treća generacija popularnog japanskog pikapa može se pohvaliti jednim od najnaprednijih sistema aktivne i pasivne bezbednosti u svojoj klasi, znatno unapređenom udobnošću, primetno bogatijom opremom i kvalitetom završne obrade, gotovo na nivou putničkih automobila više srednje klase. No, sve to nije išlo na uštrb osnovne namene prevoza tereta, te je zadržana nosivost od preko 1000 kg i sposobnost vuče prikolice od 3,5 tone.

Što se tiče mehaničkih sistema, zadržan je dobro poznati 1,9-litarski turbo dizel agregat koji oslobađa 163 konjske snage, „uparen“ sa 6-stepenom manuelnom ili automatskom transmisijom. Odgovarajući na brojne zahteve korisnika prethodne generacije, novi D-Max, pored standardne raspodele i redukcije 4WD pogona, sada poseduje i klasičnu, mehaničku blokadu zadnjeg diferencijala.

Domaća publika će na predstojećem BG Car Show biti u prilici da vidi nekoliko verzija novog Isuzu D-Max pikapa, u različitim paketima (Sensei, Samurai, Shogun i Yamato), na kojima će biti demonstriran i širok spektar dodatne opreme za ovaj pikap.

Kao i do sada, na srpskom tržištu je, posredstvom kompanije Trio Motors, ovlašćenog uvoznika, prodavca i servisera Isuzu vozila, dostupan u sve tri kabinske verzije – Single Cab, Space Cab i Crew Cab. Osnovni Single Cab model startuje od 25.990 evra (+PDV), za Space Cab u osnovnom Sensei paketu treba izdvojiti 28.500 evra (+PDV) dok Crew Cab verzija sa pet sedišta kreće od 29.500 evra (+PDV).