Jedan od 12 najvećih ovogodišnjih auto-moto događaja u svetu, trenutno najveći, koji se održava baš na Beogradskom sajmu, ne može da prođe bez atrakcije svojstvene ovakvoj vrsti manifestacija. Tako je izbor za „Miss 55. Salona automobila i 15. Motopassiona“ samo nastavak jedne od najdugovečnijih sajamskih tradicija.

Ove godine je ugodnu dužnost i obavezu da izabere najlepše, najprivlačnije i najatraktivnije hostese među svima onima koje su na radost posetilaca ali i drugih učesnika ovih sajmova dodatno ukrašavale štandove izlagača i izložene automobile i motocikle, dobio žiri koji su činili Miloš Vlalukin, Marko Vasović i Nikola Vujović.

Тaj žiri je, među četrdesetak prijavljenih kandidatkinja, napravio uži izbor od 10 devojaka. Konačno su, na opštu radost prisutnih u hali 1 Beogradskog sajma, proglašene i tri prvoplasirane.

A pobednica ovogodišnjeg takmičenja za „Miss Salona automobila i Motopassiona“ postala je Katarina Filipović, koja krasi štand Opela.

Prva pratilja je Sara Stefanović, zapažena na štandu Suzukija, a druga pratilja je Danica Petrović, takođe sa štanda Opela.

Sve tri devojke okitile su se lentama, cvećem i nagradnim vaučerima, a muški posetioci su ostali u žalosti jer je sve trajalo prekratko.