Na ovogodišnjem Salonu automobila svetski poznata automobilska marka MG Motor predstaviće srpskoj publici inovativne modele MG ZS, MG HS, MG EHS, Marvel i premijerno u Srbiji MG 4.

MG Motor Srbija deo je kompanije MG Motor Adriatic, koja osim Srbije objedinjuje Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Albaniju. Sedište kompanije MG Motor Adriatic je u Zagrebu, a Grand Automotive Adriatic d.o.o. je uvoznik za navedenu regiju.

Matična firma MG-a je SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation) koja je sedmi najveći proizvođač automobila na svetu. Takođe, SAIC Motor je bio prva automobilska grupacija u Kini s godišnjom prodajom većom od 7 miliona automobila. Osim Morris Garages (MG), pod SAIC Motorom su i Roewe i Maxus, SAIC Volkswagen, SAIC-GM i drugi.

MG – automobil za moderan način života

 

MG je automobil koji inspiriše strast za vožnjom i slobodom na putu dok istovremeno omogućava sigurnost i praktičnost. Kompanija MG Motor se pri unapređivanju svojih modela koristila novim tehnologijama i zato se definiše kao automobil budućnosti, pogodan za svakodnevne potrebe i navike modernog potrošača i urbanih mladih porodica. Unutrašnjost MG-a dočekaće vozača sa najnovijom tehnologijom, koja će mu iskustvo vožnje učiniti zabavnim, sigurnim i efikasnim. Osim tehnologiji i dizajnu kompanija MG Motor posebnu pažnju pridaje i održivoj budućnosti celokupne planete. Zbog toga je svaki novi MG model dizajniran i razvijen kako bi pružio izvanredne nivoe ekološke efikasnosti.

Nova era MG automobila

„Kreiranje nove ere automobila“, kako je to službeno nazvano od strane MG Motora, podrazumeva modele modernog dizajna i najnovijih tehnologija. Tako su i nastale nove generacije kompanije MG Motor kao što su modeli MG ZS, MG EHS, MG MARVEL R, MG 4, a smatraju se nosiocima vodećih tehnologija za povezivanje čoveka s automobilom i okolinom.

Istorija MG Motora

MG Motor je automobilska marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Osnovao ju je britanski pionir automobilizma William Morris, vlasnik tadašnje firme Morris Garages, po kojem je automobilska marka i dobila ime. Godina 1920-ih ideja je bila razvijanje MG-a u smeru sportskih automobila pa je tako u istoriji MG srušio više od 40 svetskih brzinskih rekorda i prozvan je najkvalitetnijim trkačkim automobilom na svetu. U skoro 90 godina od osnivanja, uticaj kompanije MG Motor raširio se na pet kontinenata i obuhvata 39 zemalja. Zato se može sa sigurnošću reći kako je kompanija MG Motor davno nadmašila granice Velike Britanije i postala ikona globalne automobilske industrije. Od 2019. je kompanija MG Motor i službeni globalni automobilski partner fudbalskog kluba Liverpool, evropskog prvaka iste godine, a 2020. je proglašen najboljim brendom.

MG Motor ne planira da stane sa rastom i razvojem

MG Motor je bio i ostao veliko ime u automobilskoj industriji. Razvojem i unapređenjem je zauzeo svoje mesto na globalnom tržištu, a svojim karakteristikama osvaja potrošače. Kompanija MG Motor je u Evropi u protekle dve godine otvorila više od 400 prodajno-servisnih salona, a rast prodaje je posledica uvođenja modela u ponudu koji oduševljavaju kvalitetom i opremom. U 2020. kompanija MG Motor je u Evropi prodala 7.200 vozila. Već 2021. ta brojka je utrostručena i prodaja je dosegla 22.000 vozila. Rast prodaje nastavljen je i u 2022. s 22.135 prodatih vozila već u prvom kvartalu. Zaključuje se kako MG modeli predstavljaju pravi odgovor za potrebe evropskih kupaca.

MG Motor ne planira da stane sa daljnjim jačanjem ponude i kreiranjem noviteta za vozače širom sveta. Dolazak MG Motora definitivno predstavlja prekretnicu za srpsko automobilsko tržište, kao i za vozače širom Srbije.