Opel Combo Life

Opel je jedan od najvećih proizvođača automobila u Evropi, a od avgusta 2017. godine postao je deo francuske automobilske grupacije PSA. Kompaniju je 1862. godine u Russelsheimu, u Nemačkoj osnovao Adam Opel. Ove godine Opel obeležava 120 godina od proizvodnje prvog automobila.

U toku je najveća ofanziva proizvoda koju je kompanija sprovela u svojoj istoriji. Nakon uvođenja sedam novih modela 2017. godine, i još tri nova tokom 2018. godine – Insignia GSi, Corsa GSi i novo izdanje Comba, koje je ponuđeno kao putnički automobil i kao lako komercijalno vozilo – u ovoj godini planirana je nova Corsa. Do 2020. godine iz Opela će izaći ukupno devet novih modela.

Opel se proaktivno približava transformaciji sa kojom se suočava čitava automobilska industrija. U tom smislu kompanija će do 2020. godine imati četiri modela koji će biti potpuno elektrificirani, a do 2024.godine svi modeli automobila će imati i svoju električnu varijantu.

Na 54. Međunarodnom salonu automobila Opel će predstaviti ukupno 12 svojih modela u različitim kategorijama: Combo Life (premijerno), Combo Cargo (premijerno), Astra, Astra Sedan, Astra Sports Tourer, Insignia, Insignia Sports Tourer, Corsa, Crossland X, Grandland X, Moka X i Vivaro Movano (komercijalni deo štanda).