Na Beogradskom sajmu je, kao deo pratećeg programa Salona automobila, proglašen pobednik izbora za „Automobil godine 2023“. Prethodno je u konkurenciji u kojoj su se našli Nissan Juke Hybrid, Nissan Qashqai e-Power, Nissan X-Trail e-Power & e-4Orce, Škoda Fabia, Citroen C4 X, Mercedes EQS, Peugeot 408, Range Rover, Range Rover Sport, Alfa Romeo Tonale i Opel Moka – e, žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije (Dragan Milutinović, Petar Živković, Aleksandar Uglješić, Aleksandar Tucaković, Mladen Radulović, Miljan Terzić i Vladica Šljivić kao predsednik žirija) jednoglasno odlučio da ovu titulu ponese Peugeot 408, a titula najboljeg eko-automobila pripala je modelu Opel Mokka Electric.

Peugeot 408 je nova limuzina C segmenta koja nudi novi oblik karoserije koji do sada nije viđen u Peugeot gami. Upečatljivi dizajn novog „peugeota 408“ karakteriše dinamičan i inspirativan Fastback stav. Moderna elegancija izdvaja ga od ostalih na putu. Dolazi u verzijama sa Plug-in Hybridnim pogonom i sa Puretech benzinskim motorom od 130KS.

U planu je da ovaj model proširi svoj pogonski spektar i uskoro će biti predstavljen i kao MHEV, ali i u potpuno električnoj varijanti.

Opel Mokka Electric, najbolji eko-automobil 2023.

Opel Mokka Electric, najprodavanije vozilo B-SUV segmenta u Nemačkoj i nosilac titule Golden Steering Wheel 2021. Ovaj model će takođe biti dostupan sa većom baterijom i više snage u budućnosti. Međutim, Mokka Electric uz visoku efikasnost pruža čisto zadovoljstvo u vožnji.

Oba nagrađena modela svi zainteresovani ljubitelji automobila mogu pogledati i uživo, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Ovogodišnja nagrada za najboljeg PR menadžera pripala je Ivani Ranđelović iz kompanije Keos d.o.o.