Kao udruženje, Savez vozača Srbije je osnovan 1956. godine sa sedištem u Beogradu i pravni je sledbenik udruženja beogradskih šofera, osnovanog 1922. godine.

Preko trideset godina, kao zastupnik u osiguranju, Savez vozača Srbije vrši registraciju vozila za pravna i fizička lica sa odloženim plaćanjem. Sistem odloženog plaćanja za registraciju vozila jednomesečnom fakturom posebno je interesantan pravnim licima. Iz tog razloga, korisnici usluga Saveza su brojne renomirane kompanije.

Kao distributer JP „Putevi Srbije“ za elektronsku naplatu putarine, od 2015. godine omogućava korišćenje usluge u postpaid i prepaid sistemu u zemlji i inostranstvu.

Savez vozača Srbije sadrži i uslugu rentiranja vozila za pravna i fizička lica.

Osiguranje i rentiranje vozila

Savez vozača Srbije radi zaštite osiguranika i drugih oštećenih lica nudi više vrsta osiguranja, obavezno osiguranje od autoodgovornosti, kao i dobrovoljna osiguranja: kasko osiguranje, osiguranje putnika, putno zdravstveno osiguranje i pomoć na putu.

Kao domaćinska kuća svih vozača nudi kompletnu uslugu registracije svih motornih vozila kako za fizička tako i za pravna lica na teritoriji Republike Srbije uz opciju odloženog plaćanja, za fizička lica čekovima građana ili administrativnom zabranom do 12 mesečnih rata, a za pravna lica putem fakture sa valutom do 30 dana.

Za sva lica Savez ugovara tehnički pregled vozila u saradnji sa poslovnim partnerima na teritoriji Beograda i drugim gradovima Srbije i time garantuje sigurnost i ispravnost vozila u skladu sa važećim propisima.

Savez nudi uslugu prenosa vlasništva za sve vrste vozila za fizička i pravna lica, kao i konsultacije za sve što je neophodno pre same kupovine vozila.

Elektronska naplata putarine (ENP)

Savez vozača Srbije uslugu elektronske naplate putarine nudi pravnim i fizičkim licima u zemlji i inostranstvu po važećem cenovniku JP „Putevi Srbije“.

Elektronska naplata putarine u postpaid sistemu dostupna je isključivo pravnim licima na osnovu ugovora o korišćenju TAG uređaja i naplata se vrši jednomesečnom fakturom Saveza vozača Srbije u skladu sa specifikacijom prolazaka.

Prepaid sistem podrazumeva avansnu uplatu sredstava na osnovu koje se vrši konfiguracija i dopuna TAG uređaja za pravna i fizička lica na prodajnim mestima Saveza vozača Srbije.

Rent a car

Za potrebe iznajmljivanja vozila fizičkim i pravnim licima na dan, period od mesec dana ili duže, uz široku ponudu tarifa, plaćanjem unapred ili nakon završenog ugovora o iznajmljivanju, Savez vozača Srbije u saradnji sa poslovnim partnerom „Mihailo garage“ nudi najekonomičniji izbor vozila.