Kompanija AUTO ČAČAK će u hali 1 Beogradskog sajma izložiti najatraktivnije modele brenda Škoda.

Rezultati prodaje i zadovoljstvo kupaca iz godine u godinu svedoče o uspešnim odlukama i dobrim poslovnim potezima. Zadovoljna prošlošću, Škoda je okrenuta budućnosti, a budućnost je već uveliko počela. Na pitanje kako će ŠKODA izgledati u budućnosti, odgovorbi mogao da bude: internacionalnija, električnija i digitalnija. Trendovi kojima teži su – smanjenje emisija i s tim povezani i elektrifikacija i digitalizacija.

Jedan od osnovnih prioriteta brenda Škoda je da do 2030. godine postane jedan od pet najprodavanijih brendova u Evropi. Takođe, u skladu sa temom ovogodišnjeg sajma automobila DDOR Eco BG Car Show 7, jedan od osnovnih prioriteta kompanije „Škoda auto“ je smanjenje emisije izduvnih gasova, kao i prebacivanje procesa proizvodnje na zeleniji rad.

Brend Škoda će se ove godine predstaviti sledećim modelima:

ŠKODA FABIA – najprodavaniji model brenda Škoda u Srbiji u 2021. godini

ŠKODA KAROQ – redizajnirana verzija modela u SportLine verziji

ŠKODA OCTAVIA COMBI G-TEC – verzija modela, koji je jedan od osnovnih stubova brenda, sa pogonom na benzin i CNG

ŠKODA ENYAQ iV – prvi električni SUV model brenda Škoda

(Sa modelom ENYAQ iV, Škoda je postavila nove standarde kada je u pitanju dizajn enterijera. Dizajn enterijera prvog električnog SUV modela ovog proizvođača automobila osmišljen je po uzoru na moderno okruženje, a korišćeni su prirodni, održivi i recilkirani materijali. ENYAQ iV je prvo Škoda vozilo bazirano na modularnoj električnoj platformi).

ŠKODA ENYAQ COUPE RS iV – sportska RS verzija električnog SUV modela

(Nakon uspešnog lansiranja modela ENYAQ iV, Škoda u ponudu dodaje elegantan kupe. Ponuda će takođe uključivati sportsku RS varijantu. ŠKODA ENYAQ COUPE iV ima još emotivniji dizajn i, uprkos sportskim linijama, nudi prostranost i kapacitet prtljažnika od 570 l. Na vrednosti od 0,234, njegov koeficijent otpora (cd) je takođe poboljšan u poređenju sa modelom ENYAQ iV. U zavisnosti od specifikacije, ovo omogućava domet do 545 km u WLTP ciklusu, što automobil čini savršeno pogodnim za putovanja na velike udaljenosti. Za ENYAQ COUPE iV postoji izbor između dve veličine baterija, sa pogonom na zadnje ili na sve točkove, i četiri izlazne snage u rasponu od 132 kW do 220 kW (RS varijanta). Kao i kod modela ENYAQ iV, Design Selection opcije zamenjuju klasične nivoe opreme za unutrašnjost.)