ŠKODA – AUTOČAČAK

Na sajmu „DDOR BG Car Show 08“ kompanija AutoČačak će predstaviti sedam modela Škode.

VISION 7S, praktičan, jednostavan za upotrebu i održiv, poštuje tradicionalne Škoda vrednosti, ali ih predstavlja u potpuno novom obliku. U stvari, električni automobil zasnovan na modularnoj MEB platformi je prvi automobil koji je dobio potpuno novi dizajna koji će postati zaštitni znak budućih Škoda vozila.

KODIAQ, nova generacija, premijera. Druga generacija velikog Škoda SUV-a može se pohvaliti snažnim izgledom, inovativnim karakteristikama i još većom prostranošću. Nudeći pravu opciju za svakog kupca: izlazne snage od 110 kW (150 KS) do 150 kW (204 KS) i novi plug-in hibridni pogon sa električnim dometom većim od 100 km. Podizanje sigurnosti na viši nivo s mnogo novih i poboljšanih sistema pomoći, uključujući nove sisteme pomoći pri skretanju i daljinskom parkiranju.

SUPERB COMBI, nova generacija, premijera. Prefinjeni vodeći ICE model: prepoznatljiv novi izgled, naprednija aerodinamika. Više prostora i udobnosti: prostraniji, čistiji i uredniji dizajn unutrašnjosti s održivim materijalima, intuitivnim Škoda Smart Dials i infotainmentom s chatbotom ChatGPT koji se bazira na veštačkoj inteligenciji. Širi raspon pogonskih sklopova: premijera blago hibridne tehnologije i nove generacije plug-in hibridnog pogona s preko 100 kilometara električnog dometa. Više sigurnosti: inovativni sistemi pomoći, nove generacije LED Matrix prednjih svetala i dinamičke kontrole šasije (DCC Plus).

OCTAVIA COMBI. Redizajnirana verzija, premijera. Škoda Auto je ažurirala svoj kultni model Octavia, najprodavaniji model brenda. Četvrta moderna generacija sada je dobila osvežen izgled koji uključuje revidiranu Škoda rešetku i nova LED Matrix prednja svetla druge generacije.

KAMIQ. Redizajnirana verzija, premijera. Prošireni raspon sistema pomoći, opcioni TOP LED Matrix farovi po prvi put za odgovarajuće modele. Visokoefikasni TSI motori iz evo2 generacije. Dosledna upotreba recikliranih i prirodnih materijala. Dodatno dorađena Škoda rešetka hladnjaka, prednja svetla i prednji i zadnji branici. Raspon proizvoda: tri nivoa opreme i šest varijanti enterijera zajedno sa paketima opreme i individualnim opcijama. Fino podešeni infotainment sistemi i karakteristike; Digitalni ekran kao standard.

ENYAQ COUPE. Škoda dodaje emotivni kupe i svoju prvu potpuno električnu RS varijantu u svoj asortiman ENYAQ iV. Atletske, elegantne linije i prostrana unutrašnjost. Dve veličine baterija, četiri izlazne snage od 132 kW do 220 kW i pogon na zadnje ili na sve točkove. Domet do 545 km u WLTP ciklusu i mogućnost brzog punjenja. Presvlake za sedišta od nove vune i recikliranih PET boca i ekološki štavljene kože.

SUPERB. Škoda Auto unapređuje tehnologiju i izgled svog vodećeg ICE modela. Sada nudi još više prostora, udobnosti i bezbednosti, Superb će ponovno biti dostupan u hatchback i Combi karavan verziji. Širi raspon efikasnih pogonskih sklopova nego ikad pre: tri benzinska motora, dva dizel, po prvi put blagi hibrid i novi plug-in hibrid s preko 100 kilometara dometa. Snage u rasponu od 110 kW (150 KS) do 195 kW (265 KS); DSG je uvek uključen kao standard. Do 28 Simply Clever detalja čini lakšom svakodnevnu interakciju s novim Superbom.

Od ukupnog broja prodatih vozila u Srbiji 25 odsto su automobili sa oznakom „Škoda“, a Srbija je, od 136 zemalja u kojima se prodaju vozila češkog proizvođača, treće tržište po broju prodatih vozila, odmah iza Republike Češke i Slovačke.

Kompanija Autočačak osnovana je početkom 1991. godine. Veoma brzo je ostvarila kontakt i saradnju sa kragujevačkom Zastavom, postavši prva privatna firma sa ugovorom o prodaji i servisiranju putničkog i teretnog programa ove kompanije. U proleće 1996. godine dolazi do saradnje sa češkom automobilskom kompanijom Škoda Auto. Trend rasta prodaje je prisutan do današnjeg dana, a tokom tri decenije poslovanja, kupcima je isporučeno preko 100.000 Škoda vozila na prostoru Srbije i Crne Gore. Još jedan pokazatelj uspeha je i udeo na tržištu koji godinama unazad prelazi 20%.

Sedište kompanije Autočačak se nalazi u Čačku, a tu su i prodajni salon, servisne radionice, hotel i restoran. Na istoj lokaciji se nalazi Škoda Trening centar u kom se organizuju tehničke i netehničke obuke od strane sertifikovanih trenera. Svi ljubitelji brenda Škoda mogu da posete i Škoda Muzej, a postavka broji deset vrlo atraktivnih modela.

Prodajni saloni urađeni po aktuelnim standardima kompanije Škoda Auto nalaze se u svim velikim centrima, a mreža servisa je jedna od najmnogobrojnijih. U prethodnim godinama, kompanija Autočačak je razvila mrežu ovlašćenih dilera i servisera Škoda vozila širom Srbije i Crne Gore, a novi član je nedavno otvoreni Škoda city store u okviru Tržnog centra Galerija. Sada prodajnu mrežu čini 19 dilera i 26 servisera. Za kompaniju je posebno važno da zalaganje i rad primećuju i drugi, jer cilj nije samo postizanje dobrih finansijskih rezultata, već i razvoj lokalnih zajednica.