CITROEN

Kompanija AVTONOVA KAB DOO je ekskluzivni uvoznik proizvođača vozila i rezervnih delova CITROËN na teritoriji Srbije. Kompanija je razvila široku mrežu prodajno-servisnih centara širom Srbije – u Beogradu, Novom Beogradu, Zemunu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Bačkoj Topoli. Ovlašćena prodajno-servisna mreža dodatno je dopunjena servisima u Zemunu, Pančevu i u Požarevcu.

Na ovogodišnjem sajmu biće izloženi modeli: Citroën C3, Citroën C4, Citroën C4 X, Citroën C5 Aircross, Citroën C5 X.

CITROËN C3 je bestseller i najprodavaniji model u gami Citroën vozila u Evropi. Ima moderan i zaštitnički izgled i ne liči ni na jedno vozilo iz svog segmenta. Razlikuje se svojim živopisnim karakterom i udobnošću bez premca.

Može se izabrati između 7 boja karoserije, 4 boje krova i 4 kolor paketa.

Sa velikim prtljažnikom od 300 litara može da se prilagodi različitim potrebama. Opremljen je najnovijim sistemima za bezbednost i pomoć u vožnji kao što su: pristup i pokretanje bez ključa, kamera za kretanje unazad, automatska zamena svetala, upozorenje o neželjenom prelasku preko linije, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem za automatsko kočenje ili upozorenje da je vreme za kafu posle duže vožnje.

Tu su i nove moderne konekcije koje olakšavaju svakodnevni život: Connect Assist aplikacija za dodatnu sigurnost i asistenciju; Connect Nav navigacioni uređaj sa Touch Screen ekranom od 7’’; Connect Play za kopiranje smartphona na centralni ekran radi više informacija i zabave…

CITROËN C4 je kompaktna limuzina nove generacije. Oblik karoserije sa povišenim i samouverenim stavom uspešno prepliće eleganciju i dinamičnost limuzine, a istovremeno, jedva primetno preuzima neke od standarda SUV modela. Svaki kupac može vozilo da prilagodi sebi, spolja sa 31 kombinacijom boja i Color paketa i unutra sa 6 različitih uređenja.

C4 nudi kupcima mogućnost izbora između 3 efikasna i snažna pokretanja: benzinski motor Euro 6d, motor nove generacije od 100 KS do 155 KS, dizel motor od 110 do 130 KS, a tu je i 100% električno pokretanje od 100 kW (136 KS) sa autonomijom od 350 km.

Potpuna opuštenost ostvaruje se kroz umirujući i osvetljeni ambijent unutrašnjosti koji je prožet toplim materijalima i sa elektropokretnim panoramskim krovom. Udobnost pri upotrebi pojačana je uz 20 tehnologija za pomoć u vožnji, među kojima je i Highway Driver Assist, uređaj za poluautonomnu vožnju nivoa 2, kao i sa 6 tehnologija za povezivanje. Dodatno ë-C4 ëlectric nudi i sve prednosti ë-Comfort programa: tišinu, neometano kretanje i lakoću i zadovoljstvo u vožnji.

CITROËN C4 X ima jedinstveni i elegantan dizajn koji kombinuje siluetu fastbacka sa modernim stavom SUV-a i prefinjenošću limuzine. Velika zapremina prtljažnika od 510 litara čini ga idealnim saputnikom za svakodnevno korišćenje.

Dostupni su Euro 6.4 motori: benzinski PureTech 100 i PureTech 130 i dizel Blue HDi 130 oba sa automatskim menjačem EAT8.

Vozaču je na raspolaganju i 20 Citroënovih naprednih sistema za pomoć u vožnji. Active Safety Brake: automatski koči vozilo ukoliko postoji opasnost od sudara; Highway Driver Assist je poluautonomna pomoć u vožnji; prilagodljiv tempomat koji prilagođava brzinu vozilu koje se kreće ispred i automatski zadržava sigurno rastojanje koje je vozač prethodno izabrao; sistem za nadzor mrtvog ugla; upozorenje na neželjeni prelazak preko linije; Coffee Break Alert upozorenje na vozačevu predugu vožnju; automatska zamena dugih i kratkih svetala; prošireno prepoznavanje znakova sa ograničenjem brzine i preporuka; pristup i otvaranje vozila bez ključa; Park Assist pomoć pri bočnom parkiranju; pomoć pri kretanju na uzbrdici: statičko osvetljenje raskrsnica: električna parkirna kočnica.

Pored svih ovih sistema, za pomoć vozaču tu su i Headup displej u boji koji se nalazi se u vozačevom vidnom polju, tako da on moze da se skoncentriše na put i kamera za kretanje unazad koja prikazuje na ekranu pogled iza vozila od 180 stepeni vidjenog odozgo.

CITROËN C5 AIRCROSS uvodi novi dizajn u kom su obli zamenjeni strukturisanijim oblicima. Prednji deo dobija novi vertikalniji izgled koji naglašava njegov karakter. Zategnute linije i vertikalna konstrukcija doprinose vizuelnom proširivanju prednjeg dela. Na taj način izgleda šire i impozantnije na putu.

Kako bi se zadovoljila očekivanja kupaca C-SUV segmenta novi C5 Aircross se oslanja na elegantne elemente za personalizovanje koji jasno naglašavaju pripadnost višoj klasi. Ima novi ekran na dodir od 10’’ koji kao da lebdi na instrument tabli. Potpuno prilagodljiv digitalni displej od 12,3″ pruža sve bitne informacije direktno u liniji oka vozača: podaci navigacije, informacije o aktivnim sistemima za pomoć vozaču, informacije o stanju baterije hibridnog motora, itd. – obezbeđujući da oči vozača ostanu na putu radi potpuno bezbedne vožnje.

Jedini je SUV u segmentu koji nudi 3 nezavisna, klizna i preklopiva zadnja sedišta koja mogu da se skinu. C5 Aircross nudi modularnost dostojnu monovolumena, zapremina prtljažnika je rekordna u ovom segmentu: 580L – 720L sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i 460L – 600L sa plug-in hibridom. Posebna pažnja je posvećena zvučnoj izolaciji.

Plug-in hibridni motor povećava zadovoljstvo u kabini s obzirom da omogućava svakodnevnu vožnju u električnom režimu do 55 km, kao i neograničenu autonomiju za duga putovanja zahvaljujući benzinskom motoru. Može da se kreće u tišini i bez vibracija do 135 km/h u električnom modu.

Vozač C5 Aircross-a ima na raspolaganju 20 sistema za pomoć u vožnji. Među njima su i Highway Driver Assist pomoć vozaču na autoputu, sistem za autonomnu vožnju nivoa 2, prilagodljiv tempomat sa funkcijom Stop & Go i sistem aktivnog upozorenja o napuštanju trake.

NOVI CITROËN C5 X unosi inovacije u tradicionalni segment premijum modela. Silueta C5 X je snažna sa poboljšanom aerodinamikom za smanjenu potrošnju.

C5 X nudi inovaciju koja je, istovremeno, i spektakularna i korisna, prošireni Head Up displej, prikaz na vetrobranu u visini očiju, u boji i velikih dimenzija; prvi korak prema proširenoj realnosti. C5 X uvodi potpuno novi komunikacijski interfejs. Udružen sa touchscreen HD ekranom od 12’’, 4 USB utičnice tipa C i sa bežičnim punjenjem pametnog telefona, on se ažurira u realnom vremenu, preko Clouda i prihvata funkciju Mirror Screen bez potrebe da se smartphone poveže. Njegov interfejs je osmišljen poput touchscreen tableta: mogućnost personalizacije, podešavanja i postavke prikaza, vidžeti na početnom ekranu. Ovaj sistem raspolaže prirodnim glasovnim prepoznavanjem, efikasnim i lakim za korišćenje, ličnim asistentom koji razume šta mu se kaže, odgovara na pitanja i izvršava naredbe,

C5 X je na samom vrhu tehnologija i po pitanju sistema za pomoć u vožnji zahvaljujući različitoj opremi na vozilu: radari, kamere, senzori.

C5 X nudi ono što je, danas, najbolje po pitanju poluautonomne vožnje nivoa 2, u skladu sa važećim zakonom: Highway Driver Assist koji kombinuje prilagodljiv regulator brzine sa funkcijom Stop & Go i sisteme za pomoć u održavanju vozila u traci: vozač ne mora više da upravlja brzinom ili putanjom, vozilo preuzima brigu o ovim funkcijama.

Mnogi drugi uređaji olakšavaju svakodnevni život: širokopojasni nadzor mrtvog ugla, Rear Cross Traffic Alert otkriva opasnost u blizini vozila pri vožnji unazad, Top 360 Vision olakšava upravljanje tako što prikazuje spoljašnje okruženje na ekranu ili otključavanje i pokretanje vozila bez ruku, funkcija koja automatski otključava i zaključava vrata dok se vozač približava/udaljava od vozila…