Obećana podrška auto-moto sportu na svim nivoima

U cilju podrške auto-moto sportu, Auto-moto savez Srbije i Sportski auto i karting savez Srbije potpisali su danas na Beogradskom sajmu ugovore o saradnji sa predstavnicima gradova i opština.

Na skupu održanom u okviru stručnog pratećeg programa, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da se nada da će auto-moto sport ojačati i da će se vratiti na stare staze uspeha, ali da je najvažniji zadatak podizanje svest o značaju edukacije u oblasti bezbednosti u saobraćaju. On je objasnio da se duže od godinu dana priča da svoje mesto u Srbiji treba da dobiju i sportovi koji nisu previše zastupljeni, a skupi su, i da je ovo jedna lepa inicijativa u tom pravcu.:

Predsednik AMSS Mirko Butulija naglasio je da je nova saradnja veliki korak ka napretku auto-moto sporta, a da će sporazumi sa lokalnim samoupravama doprineti promociji bezbednosti u saobraćaju. Pored toga, opštine bi trebalo ozbiljne da podrže auto-moto sport.

Predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je značaj bezbednosti u saobraćaju, naročito kod mladih. Oni su najugroženiji u saobraćaju i sa njima posebno mora da se radi. Edukacija je neminovnost, a sva pravila o ponašanju u saobraćaju trebalo na pravi nači svima da budu dostupna.

Srpski vozači Dušan Borković i Nikola Miljković složili su se da je neophodni da se napravi što više karting centara u Srbiji, jer bez toga nema stvaranja novih evropskih šampiona.