MG4 – Automobil godine 2024.

Automobil godine 2024. je MG4, proizvod kineske automobilske industrije – rezultat je glasanja žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AANS).

Odluku o pobedniku doneo je sedmočlani žiri sastavljen od renomiranih automobilskih novinara, koji su model MG4 jednoglasno prepoznali kao automobil koji u potpunosti zadovoljava kako visoke standarde industrije, tako i specifične potrebe korisnika u Srbiji.

U konkurenciji sa još četiri finalista, model MG4, kineski potpuno električni automobil, osvojio je prvo mesto nadmašivši model Toyota C-HR za samo jedan bod. U finalu su se istakli i modeli Nissan X-Trail i VW ID 7, koji su podelili treće mesto, dok je Hyundai Kona zauzeo peto mesto.

MG4 se istakao zahvaljujući pristupačnoj ceni, odličnoj prilagođenosti gradskoj vožnji, ekonomičnosti i pouzdanosti, čime je dokazao da najsavremenija tehnologija nije jedini faktor koji određuje vrednost automobila na tržištu.

Radi se o modelu koji je jedan najjeftinijih električnih automobila u svojoj klasi u Srbiji, a tokom sajamske prodajne kampanje početna cena mu je bila od 30.990 evra.