Loading...

O nama

O nama2017-03-17T14:05:56+00:00

Po svim kriterijumima – izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca… Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji. Naravno, ne sme se zaboraviti poslovni segment, kao najznačajniji, jer se na ovoj izložbeno-prodajnoj priredbi okupljaju uvoznici i distributeri svih svetskih automobilskih brendova, proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova…

Nebitno je da li ste zainteresovani za putničko ili teretno vozilo, pravilo glasi – kupujte ga na ovoj manifestaciji. Od malih gradskih automobila do luksuznih limuzina, preko terenaca, kombija i dostavnih vozila do najvećih kamiona, ponuda je najbolja na Sajmu. Treba iskoristiti promotivne i akcijske cene i uslove kupovine.

Sajam je mesto na kome se noviteti afirmišu kroz aktivno učešće posetilaca, test vožnje, nagradne igre, zabavna i takmičarska dešavanja.

KO, ŠTA I KOLIKO

Pod sloganom „Godine prolaze, strast ne prestaje“ posetioce će dočekati više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila u okviru Salona, te 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala na sajmu „Motopassion“. Svi oni smestiće se u čak 10 hala Beogradskog sajma, na više od 41.000 km2 izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca premašuje 140.000.

KAKO JE POČELO

Međunarodni salon automobila suštinski je začet na Prvom beogradskom sajmu 1937. godine, na kojem je segment automobilske industrije imao zapaženo mesto. Već (1-15) marta 1938. organizovan je, kao samostalna manifestacija, Prvi međunarodni salon automobila, na 10.000 km2 izložbenog prostora, a 107 izlagača prikazalo je 375 modela putničkih i teretnih automobila, autobusa, motocikala, bicikala, traktora, pa čak i jedan motorni bager. Već sledeće godine Salon je bio proširen Izložbom puteva i turizma…

DOKLE SE STIGLO

U godini u kojoj Beogradski sajam obeležava 80. godišnjicu svog prvog izdanja (1937) i 60. godišnjicu svog novog početka (1957), Salon automobila je član OICA – Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila – a već desetak godina ima bijenalni ritam (održava se naizmenično sa sajmom BG Car Show) i to, po pravilu, neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila. Ta činjenica daje mu posebnu draž iščekivanja ali i odgovornosti u vezi sa „nasleđivanjem“ vrhunskih ekskluziviteta i noviteta. Uz najavu rekordnog broja automobilskih brendova, najveću pažnju posetilaca ali i stručne javnosti zato već tradicionalno privlače iznenađenja u uvek najatraktivnijem premium segmentu.

MISIJA

Cilj je organizatora, Beogradskog sajma, da u saradnji sa svojim strateškim partnerima – Udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije – predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju moguću paletu performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja u svim sektorima ove industrije. Ipak, programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih te hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji za potencijalne kupce postaju jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

AUTOMOBILSKI NOVITETI I PREMIJERE

Svi vodeći svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, biće posetiocima na raspolaganju u halama 1, 2A, 3, 4 i 5 Beogradskog sajma. Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom predvoditi Rolls Royce, Mercedes, BMW, Audi, Jaguar…

U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila uvoznici i distributeri predstaviće čak 67 noviteta, među kojima – 32 premijere.

LAKA PRIVREDNA VOZILA

Iznenađenjima, međutim, tu nije kraj, jer će se domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviti i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila čak deset velikih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu, kao što su FIAT, FORD, GAZ, VW, RENAULT, MERCEDES, PEUGEOT, CITROEN, OPEL…

PRATEĆA INDUSTRIJA

Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme, sve u halama 2, 1A i 3A.

FINANSIJSKA POMOĆ I USLUGE

Na spisku najviđenijih i najpoželjnijih sajamskih učesnika nalaze se i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, ali i sektore finansiranja u samim auto-moto kućama, prodavcima i distributerima, koji pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupac za isti novac dobio što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja. Ovaj sajamski segment smešten je u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

PRATEĆI PROGRAM

Ono što Salon ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

NAJBOLJI…

Nestrpljivo iščekivani izbor za „Miss Salona automobila i Motopassiona“, desiće se 27. marta, u hali 1 Beogradskog sajma. Već sledećeg dana, 28. marta, sledi, proglašenje najboljih u auto industriji, u organizaciji Automobilskog foruma. U sredu, 29. marta na redu je proglašenje automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu i dodela nagrade stručnog žirija „Eko auto 2017. u Srbiji“. U četvrtak 30. marta Beogradski sajam dodeljuje priznanja GRAND PRIX najuspešnijim učesnicima u kategorijama putnički automobili, laka privredna vozila i prateća industrija. Tom prilikom nagrade i priznanja najuspešnijim učesnicima dodeliće i UEPS. U subotu, 1. aprila, ispred upravne zgrade Beogradskog sajma, biće održana Međunarodna smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“, u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba Beograd.

… I STRUČNO

Iz brojnih dešavanja u okviru pratećeg programa za ovu priliku vredi izdvojiti, na primer, informativni seminar na temu „Primena zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju“, u organizaciji PU Međunarodni transport; okrugli sto na temu „Postprodaja i održavanje“ u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa SAUVD, DOTS, JUMV i UPDV; radionicu o pravcima razvoja delatnosti tehničkog pregleda vozila u Srbiji, pod nazivom „Izazovi i perspektive delatnosti tehničkog pregleda u Srbiji“, u organizaciji NATEP-a (Nacionalna asocijacija tehničkih pregleda); potom informativni seminar na temu „Vođenje evidencija radnog vremena vozača – osnov i alati“, u organizaciji PU „Međunarodni transport“; a kao šlag na sve to će Nacionalna vozačka akademija NAVAK svakodnevno demonstrirati sisteme za povećanje bezbednosti vozila, u atrijumu između hala 2 i 3, itd.