Salon automobila i Motopassion – trenutno najveći auto-moto hepening u svetu

Najveći auto-moto hepening u ovom trenutku u svetu – 53. Međunarodni salon automobila i 11. Sajam motocikala, opreme i delova Motopassion – prilika je da i posetioci i stručna javnost učestvuju u raznim formama izbora, vrednovanja i rangiranja.

Tako već u ponedeljak, 27. marta, u 17 časova, u grandioznoj hali 1 Beogradskog sajma, posetioce i izlagače očekuje za mnoge možda i najatraktivniji i najvažniji „sporedni“ sajamski događaj – „Izbor za miss 53. MSA i 11. Motopassion“, najlepše hostese među desetinama najlepših koje dodatno ukrašavaju izložene automobile i motocikle.

[fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”4″ bordercolor=”#607d8b” highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Žiri” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”15px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Proglašenje najlepše hostese – MISS Salona automobila i Motopassion-a zakazano je za ponedeljak, 27. mart u hali 1 Beogradskog sajma. Presudnu reč u ovom „finalu“ imaće žiri, u kome se ove godine nalaze glumci Viktor Savić i Luka Raco, Snežana Dakić, kao i voditeljka Dušica Spasić.

[/fusion_tagline_box]

U utorak, 28. marta, Automobilski forum, udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, dodeljuje tradicionalne i raznovrsne nagrade najuspešnijima i najboljima u različitim oblastima auto-moto industrije (ličnostima, privrednim i tržišnima uspesima, automobilima, motociklima).

Sreda, 29. mart, posvećena je proglašenju „Automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu“ i dodeli nagrade stručnog žirija – Eko Auto 2017. u Srbiji. Ove godine u konkurenciji je 18 automobila iz ovogodišnje produkcije.

Ceo četvrtak, 30. mart, je Family Day, porodični dan, namenjen porodičnim posetama, kada ulaznica za celu porodicu (deca do 16 godina starosti u pratnji roditelja), košta ukupno 500,00 dinara. Istog dana stručni žiri Beogradskog sajma dodeliće priznanja Grand Prix najuspešnijim učesnicima u kategorijama putnički automobili, laka privredna vozila i prateća industrija.

Pretposlednjeg dana manifestacije, u subotu 1. aprila, od 10 do 13 časova, ispred upravne zgrade Beogradskog sajma, posetioce će obradovati Međunarodna smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“, u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer klub Beograd.

Podsećanja radi, Asocijacija automobilskih novinara Srbije, u čijem sastavu su bili novinari sa dugogodišnjim iskustvom u praćenju auto-moto industrije, već je proglasio „automobile godine“ u četiri kategorije (prvi među najboljima je, po njima – „pežo 3008“), a još u predsajamskom periodu održan je tradicionalni „Press slalom Srbija 2017“, u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Beogradskog sajma, na kojem je učestvovalo više od 60 takmičara.