Novi Dacia Duster za Gorsku službu spasavanja

Dacia Srbija i Gorska služba spasavanja na DDOR BG CAR SHOW 06 nastavili su svoje šestogodišnje uspešno partnerstvo. Zahvaljujući donaciji Renault Nissan Srbija, vozni park Gorske službe spasavanja Srbije bogatiji je za još jedno terensko vozilo marke Dacia Duster. Marku Čaliji, načelniku GSS Srbije, ključeve novog Dacia Duster-a na Sajmu automobila predao je Milan Belin, generalni direktor Renault-Nissan Srbija.

Od 2012. godine Gorska služba spasavanja u spasilačkim akcijama, u kojima je nužno potreban okretan, efikasan, lako upravljiv i pouzdan četvorotočkaš koji će olakšati prevoz na teško dostupnim područjima, koristi odlične Duster-e.

– Dacia je već šest godina zaista ponosni pokrovitelj Gorskoj službi spasavanja u Srbiji. Automobil koji im sada poklanjamo je šesnaesti, a do kraja godine uručićemo im ključeve još dva ovakva automobila. GSSS je služba koju svi zajedno treba da podržimo jer nema izvore finansiranja a puno znači u situacijama u kojima su ugroženi ljudski životi, rekao je Milan Belin, generalni direktor Renault-Nissan Srbija.

Marko Čalija, načelnik GSSS, zahvalio se na podršci i na dobijenom vozilu. Uz napomenu da to više nije samo podrška, već partnerstvo u sistemu spasavanja u Srbiji, načelnik GSSS je rekao da su u početku bili skeptični, jer nisu znali kako će se na nepristupačnim terenima pokazati ovaj, u tom trenutku novi automobil na tržištu. Međutim, već posle prvih akcija pokazao se kao odličan izbor – sa Duster-om se može bezbedno doći do mesta za koja su i profesionalci mislili da im se uopšte ne može prići vozilom. Novi tehnološki sistemi u Duster-u znatno olakšavaju mnoge akcije i izvršavanje.