Premijerno predstavljena dva NIU električna skutera

Kompanija E-Skuteri na 12. MOTOPASSION-u prvi put u Evropi predstavlja dva modela „pametnih“ električnih skutera svetskog proizvođača NIU.

Na najvećoj moto izložbi u ovoj godini u regionu debituju modeli NIU U1 Pro i NIU N1 Cargo, ali na štandu u hali 7 posetioci mogu da vide i modele N1S, M1 Sport i M1 Pro.

Za kupovinu električnih skutera iz serija N i M, uvoznik, prodavac i serviser – kompanija E-Skuteri, tokom manifestacije odobrava 10 odsto popusta, a svi zainteresovani posetioci imaju mogućnost da na poligonu ispred hale na kratko isprobaju ova zanimljiva ekološka vozila.

Zajedničke karakteristike svih NIU motocikala su vožnja bez emisije štetnih gasova i izuzetno ekonomična upotreba, sa doslovno zanemarljivim troškovima za dopunjavanje baterija. Potpuno napunjene Panasonic baterije kapaciteta 21 Ah, koje rade pod naponom od 48 V, dopuštaju autonomiju od 80 kilometara, a za ponovno punjenje do punog kapaciteta potrebno je sedam sati.

Među brojnim prednostima uvoznik ističe drastično skraćivanje vremena za prevoz s jedne na drugu tačku, pogotovo u gradskom špicu – prema stručnoj studiji, kada bi jedan od 10 vozača automobila prešao na skuter, vreme putovanja moglo bi da bude kraće 63 odsto, a ako bi četvrtina vozača svoje automobile zamenila skuterom – dostigla bi se potpuna eliminacija zastoja u saobraćaju.

Vlasnici skutera nemaju ni problem gradskog parkiranja, a „pametni“ električni skuteri omogućavaju bezbrižnost i u slučaju krađe – zahvaljujući tehnologiji praćenja lokacije vozila uz pomoć mobilne aplikacije, kao i sigurnosnog alarm sistema.