Tenfore Drumska Strela

TENFORE DRUMSKA STRELA je prvi srpski Formula Student tim, osnovan u Beogradu u novembru 2010. Tim čini pedeset studenata sa čak devet fakulteta iz oblasti tehničkih ali i humanističkih nauka. Ovaj tim je do danas napravio sedam vozila i takmičio se na čak 17 Formula Student takmičenja širom Evrope.

Formula Student je najprestižnije svetsko inženjersko takmičenje za studente pod organizacijom Međunarodnog društva inženjera mašinstva. Zadatak za preko 600 univerzitetskih Formula Student timova svake godine je da napravi prototip trkačkog vozila za neprofesionalne autokros ili sprint trke. Cilj je da iz sezone u sezonu ostvare što bolji rezultati i plasiranje tima među sam vrh svetskih timova.

[fusion_imageframe image_id=”2692|full” max_width=”1100px” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”Tenfore Drumska Strela” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2019/03/msa2019_tenfore-drumska-strela-1-1.jpg[/fusion_imageframe]

Na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila biće prikazano vozilo iz prethodne sezone. Ovo je do sada najpouzdanije i najbrže vozilo koje je tim Tenfore Drumska Strela napravio, a zabeležilo je neke od najvećih uspeha ovog tima u njegovoj osmogodišnjoj istoriji. Vozilo takođe ima najinteresantniji koncept aero paketa do sada, veliki broj delova je samostalno izrađen od karbonskih vlakana, uvedene su i brojne novine, o kojima će nešto više govoriti članovi tima na štandu Tenfore Drumske Strele.

Tim je sa vozilom u 2018. godini u disciplini Skid Pad na stazi Rikardo Paleti u Italiji zabeležio sjajno 6. mesto, dok je u najtežoj disciplini takmičenja, trci izdržljivosti, na autodromu Most u Češkoj Republici postigao fantastično 5. mesto u konkurenciji 36 timova iz čitave Evrope.