GAZ Grupa

GAZ je vodeći proizvođač komercijalnih vozila u Rusiji. Proizvodi laka i srednja komercijalna vozila za mala i srednja preduzeća, razne industrije, komunalna preduzeća, poljoprivredna preduzeća, medicinske i školske institucije u Rusiji i inostranstvu. Glavni modeli su: GAZelle NEXT, GAZon NEKST, GAZelle BUSINESS, Sobol BUSINESS, Sadko. GAZ proizvodi preko 5000 tipova komponentnih proizvoda. Kompanija ima sopstveni inženjerski centar i više od 20 visokotehnoloških industrija. U procesu sklapanja vozila GAZ uključena su 583 industrijskih robota, nivo automatizacije u ključnim oblastima je 85%. Pored GAZ opreme, kompanija proizvodi automobile za Volksvagen i Daimler. Kompanija se nalazi u Nižnjem Novgorodu.

GAZ u Beogradu izlaže perspektivni model kombi GAZelle NEXT i nekoliko modela specijalne opreme namenjene za balkansko tržište.

[fusion_imageframe image_id=”3019|full” max_width=”1100px” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”gaz” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”GAZelle Next Dropside Truck” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2019/03/msa2019_gazelle-next-dropside-truck-1.jpg[/fusion_imageframe]

Novi kombi Gazelle NEXT, sa motorom koji zadovoljava zahteve evropskog ekološkog standarda Euro-6, po prvi put je predstavljen na Balkanu. Kombi ima dizel motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za 10%, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vuče i dinamičkih karakteristika.

Kompaktan dizel motor kapaciteta 2,0 litara sa turbopunjačem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva zadovoljava najstrožijee zahteve za pogonske agregate u komercijalnim vozilama. Maksimalna snaga motora – 136 KS, maksimalni obrtni moment od 340 Nm se postiže na najzahtevnijem opsegu od 1600-2250 obrtaja u minuti. Novi šestostepeni menjač ima mogućnost prenosa obrtnog momenta do 450 Nm i obezbeđuje visok resurs, preciznost promene stepena prenosa i niski nivo buke i vibracija.

Prostrana kabina Gazelle NEXT opremljena je vozačevim sedištem s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i lumbalnom delom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabl, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija omogućavaju vozaču da se oseća udobno tokom dugih vožnji.

[fusion_imageframe image_id=”3021|full” max_width=”1100px” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”gaz” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”GAZelle Next Refrigerator” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2019/03/msa2019_gazelle-next-refrigerator-1.jpg[/fusion_imageframe]

Kiper Gazelle NEXT je urađen na šasiji sa dugim međuosovinskim razmakom sa duplom kabinom. Takvi kiperi su idealni za transport i mehanizovani istovar raznih poljoprivrednih i malih građevinskih materijala (pesak, šljunak, itd.). Zbog svoje male veličine, velike manevarske sposobnosti i niske potrošnje goriva, takav kiper je efikasno sredstvo za komunalna i građevinska preduzeća.. Veliki električni retrovizori sa funkcijom odmrzavanja, povećani ugao gledanja i minimizirane “mrtve zone” povećavaju sigurnost i poboljšavaju ergonomiju automobila.

Terensko vozilo GAZelle BUSINESS 4X4 predstavljeno je u konfiguraciji sa dvostrukom kabinom. Ovo je terenac sa povremenim pogonom na sva četiri točka, opremljen jednostavnim i pouzdanim sistemom uključivanja prednjeg pogona. Visoki klirens, prebacivanje u nižu brzinu i velika kretanja vešanja osiguravaju dobre vozne performanse po bespuću, a kratko međuosovinsko rastojanje, zajedno s velikim uglom zaokreta, osiguravaju odličnu upravljivost u skučenim urbanim i vangradskim uslovima.

Zvanični distributer komercijalnih vozila GAZ-a u Srbiji je Interauto Čačak, sa četiri velika dilerska centra na Balkanu. Kompanija takođe uvozi i prodaje putnička i komercijalna vozila i građevinsku opremu.