Prateći program: Od litijuma do MISS

Stalni posetioci, gosti i partneri sajmova automobila i motocikala znaju da ove manifestacije po pravilu prati bogat prateći i stručni program.

Izdvajamo program Nacionalne vozačke akademije NAVAK, koja svakodnevno, od 10 do 17 časova, u Atrijumu između hala 2 i 3, izvodi vežbe simulacija kritičnih situacija u saobraćaju i demonstraciju značaja ABS uređaja i vežbi kočenja sa izbegavanjem prepreke, sa i bez ABS-a na klizavoj podlozi.

U petak, od 10 d0 16 časova, u sajamskoj agendi je konferencija “PUMA ECO CAR CONFERENCE 2022-PCC 2022” sa panelima: 1) Vodonik, CNG, LNG potencijali snabdevanja i upotrebe, 2) Elektro vozila, 3) Infrastruktura za elektična vozila. Tematski okvir su perspektive i izazovi u auto-industriji do 2030. godine. Organizatori su Centar za električna i hibridna vozila – CEHV, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, StudENTER, Journal of Applied Engineering Science – JAES, Project Land, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Privredna komora Srbije, suorganizator je Beogradski sajam. Konferencija se održava u Svečanoj sali Upravne zgrade Beogradskog sajma.

U petak, u istoj sali, u 16 časova sledi Prezentacija litijum-jonske baterije, u organizaciji kompanije TAB BATERIJE d.o.o, Beograd.

Finale “petka 13” je u 18 h, za kada je najavljen tradicionalni izbor za “Miss Sajma automobila i Motopassiona” u hali 1.

U subotu, 14. maja, takođe u Svečanoj sali upravne zgrade, u 16 časova, Automobilski forum, udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, proglasiće “najbolje u autoindustriji”.

Dobro došli.