Održan „Press slalom Srbija 2017“

„Press slalom Srbija 2017“, koji se kao predsajamska manifestacija u organizaciji Udruženja novinara Srbije (UNS) i Beogradskog sajma održava uoči Salona automobila, okupio je na „poligonu“ Beogradskog sajma, u subotu, 18. marta, više od 60 takmičara. Bili su podeljeni u nekoliko grupa: novinari, sportisti, vozila adaptirana za osobe sa invaliditetom i starovremenski automobili (stariji od 30 godina).

Manifestaciju je svečano otvorio i znak za start prve trke dao pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Pešić, koji je istakao brigu države za osobe sa invaliditetom i značaj te brige za ovu delikatnu kategoriju učesnika u saobraćaju.

Osobe sa invaliditetom su se takmičile samo u kategoriji iznad 1200 kubika, a prvo mesto osvojio je Mihailo Pajević. U kategoriji starovremenskih automobila najbolji su bili Ivan Markov i Miloš Nikodijević.

[fusion_images picture_size=”auto” hover_type=”liftup” autoplay=”no” columns=”4″ column_spacing=”10″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” border=”no” lightbox=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa2017_9176.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa2017_8944.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa2017_9087.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa2017_9066.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][/fusion_images]

U novinarskoj kategoriji do 1200 kubika prvo mesto je osvojio Miloš Živković iz Auto moto magazina, a iznad 1200 kubika novinarka Auto sprinta Svetlana Stojičić. U prvoj kategoriji sportskih vozača prvoplasirani je bio Radoslav Jović, a u drugoj Mile Rabrinović iz Fokus auta.

Cilj ovog tradicionalnog novinarskog hepeninga bio je popularizacija saobraćajno-tehničke kulture, poznavanje saobraćajnih propisa i organizovano druženje novinara-automobilista.