Otvoren ovogodišnji auto-moto hepening

I ove godine je isto – i 53. Međunarodni salon automobila i 11. Motopassion privlače pažnju najšire publike, tako da ne čudi slogan „Godine prolaze, strast ne prestaje“. Da će i ovogodišnji auto-moto hepening okupiti brojne ljubitelje četvorotočkaša i dvotočkaša potvrdila je velika gužva već na samom svečanom otvaranju.

A da su fudbal i automobili strasti koje kod muškaraca nikada ne prestaju potvrdio je Goran Knežević, ministar privrede, koji je rekao i da automobilska industrija u Srbiji ima istoriju dužu od 80 godina:

– Automobilska industrija je jedan od pokretača ukupne privrede i to se posebno odnosi na investiranje u proizvodnju automobilskih delova. Od 2014. godine potpisana su 22 ugovora čija vrednost premašuje 600 miliona evra, a u 64 fabrike 35 hiljada ljudi pravi delove za najveće i najreprezentativnije svetske proizvođače automobila. Želimo da nam i dalje dolaze strani investitori, ali da neko od njih u Srbiji počne da proizvodi i automobile, a ne samo delove, rekao je ministar privrede i 53. Salon automobila proglasio otvorenim.

[fusion_imageframe image_id=”614″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”msa17″ lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa17_9396.jpg[/fusion_imageframe]

Uz napomenu da je Udruženje proizvođača drumskih vozila osnovano pre 70 godina i da je to jedan lep jubilej, Aleksandar Vićentić, predsednik UO ove Asocijacije, podsetio je i na višedecenijsku uspešnu saradnju sa Beogradskim sajmom. On je rekao i da je Udruženje član OICA-e, a samim tim i nosilac licence za održavanje ove manifestacije. Uz podsećanje da se od automobilske industrije očekuje da bude inovativna, napredna, da ima pristupačne cene, da ispuni i premaši očekivanja kupaca, Vićentić je izlagačima poželeo 10 uspešnih sajamskih dana.

[fusion_imageframe image_id=”615″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”msa17″ lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa17_9424.jpg[/fusion_imageframe]

U ime generalnog sponzora ove manifestacije – osiguravajuće kuće DDOR Novi Sad, generalni direktor dr Đorđo Markenđani rekao je da je DDOR do sada osigurao 10 miliona automobila i da se radi o Kompaniji koja se na svim frontovima bavi bezbednošću. Svoje obraćanje gostima na svečanom otvaranju završio je u šaljivom tonu, rekavši da automobili donose emocije, a da DDOR te emocije čini bezbednim.

Salon automobila i Motopassion traju do nedelje, 2. aprila, a ponudu 410 izlagača iz tridesetak zemalja posetioci mogu da pogledaju u svih 10 hala Beogradskog sajma.

[fusion_images picture_size=”auto” hover_type=”none” autoplay=”no” columns=”3″ column_spacing=”15″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” border=”no” lightbox=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa17_9616.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa17_9547.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][fusion_image image=”http://sajamautomobila.rs/wp-content/uploads/2017/03/msa17_9806.jpg” image_id=”” link=”” linktarget=”_self” alt=”” /][/fusion_images]